Motbakkeløp, svømming og BC-show

Fredagen i Bergen Challenge er dagen hvor alt virkelig starter. Vi dro til ADO og Ulriken for å få med oss svømming og motbakkeløp, før turen gikk til Aulaen på NHH for å overvære årets BC-show.

Motbakkeløp

Bergenserne er kjent for å være stolt av byen med de syv fjell. Med 643 moh. er Ulriken det aller høyeste, og dette fjellet ble besteget i årets motbakkeløp i Bergen Challenge. Fra start til slutt er det 1730 meter med en høydeforskjell på 405 meter, som gir en stigningsprosent på i snitt 23 prosnet. Dette er altså løpet for de som liker melkesyre i beina.

Alt lå til rette for et godt arrangement. Med sol og lett tåke over byen viste Bergen seg fra den gode siden. Bakken var relativt tørr etter to uker med opphold, noe som må sies å være svært uvant for området. Deltakerene viste seg å være ganske diversifisert, alt fra erfaring fra ultramaraton og diverse motbakkeløp, til en maskot i hvitt isbjørnkostyme.

Blant jentene var det Janus FKFK som okkuperte alle plasser på pallen. På herresiden var det navigatøren Mats Mollandsøy fra Sjøkrigsskolen som holdt teten fra start, og viste vei opp fjellet for resten av deltakerne.

Vinneren i herreklassen uttalte at det var ganske tungt med dagens løp. Mats var fornøyd med egen prestasjon, og klarte å kjempe til mål selv om han kjente melkesyren i siste trapp. Han ser allerede frem til å delta i langrenn i neste års Studentleker i Trondheim. Dette er ikke en som tar lett på løping, og skal også delta i Halvmaraton på lørdag. Vi håper liekvel Mats stiller med litt krefter igjen til Banketten på lørdag.

ADO

Det var også duket for svømmearrangement i Alexander Dale Oen Arena, kanskje Norges mest moderne svømmehall. I løpet av Bergen Challenge avholdes øvelsene svømming, stuping og dødsing nettopp her. I svømmekonkurransen stilte 60 deltakere opp for å kjempe seg til seier, både individuelt og som lag. Nivået på utøverne varierte fra amatørnivå, til svømmetak Michael Phelps ville vært stolt av. Likevel ble flere av disiplinene svært spennende helt til siste meteren. Publikumsoppmøtet var noe begrenset, men utøverne heiet, ropte og motiverte hverandre.

De oppmøtte målte krefter i svømmestilene bryst, krål, butterfly og medley. Særlig butterfly-stilen til enkelte var det lett å la seg imponere av. Denne krever både elegant teknikk og god fysikk, for ikke å se ut som en drukningsulykke. Dette unngikk utøverne med god margin.

Da dagen var omme og bassengene tomme var tiden inne for premieutdeling. BSI, Bergens Studentidrettslag, tok en storeslem i lagkonkurransene.

Arrangør av svømmerarrangementet, Håkon Eknes, var fornøyd med gjennomføringen. - Svømmearrangementet gikk som det skulle og oppmøte var bra. BSI leverte utrolig sterkt og vant flere av de 38 gullmedaljene som ble utdelt. Alt i alt, er vi veldig fornøyde.

BC-show

Ingen skal beskylde NHH-studenter for ikke å gjøre ting 110 prosent, og dette gjelder naturligvis også årets BC-show. Showet var fylt med diverse sketsjer, sanginnslag og dans som får selv Per Sundes til å tvile på egen legning. Av høydepunkter kan det nevnes blant annet rykende ferske innslag om Therese Johaugs dopingskandale og en avsluttende allsang om det norske landslagets labre innsats de siste årene. Det var liten tvil om at gjengen fra NTNU på høyre flanke var fornøyd, og etter to timer med show fortsatte publikum videre ned til den herlige Kjelleren for en fortsettelse av kvelden.