Torsdag Recap

Torsdag var det duket for de første kampene i årets Bergen Challenge i blant annet Volleyball. Det ble også arrangert aktivitetsdag for flyktningeungdom for første gang, og vi tok turen innom for å se hvordan det gikk for seg. Til slutt bød dagen på åpningsseremoni, med det som må sies å være intet mindre enn et fantastisk fyrverkeri.

Foto: Julia Firsova, Bergen Challenge Foto 2016
Matthieu Hupe, Bergen Challenge Foto 2016

Med lagånd og mestringsfølelse i fokus

“Idrettsglede er unikt. Selv på tvers av landegrenser og kultur er gleden av å drive med idrett og gleden av å møte nye mennesker, den samme. Vi i Bergen Challenge ønsker å bidra til idrettsglede og en inkluderende idrett». Alma Botten (Mellomleder Idrett for alle)

“Formålet med arrangementet er å inkludere de som ikke har like lett for å delta i idretten til vanlig og spre masse idrettsglede” - Andrea Nøstdahl (Leder Idrett for alle)

Torsdag 13 oktober 2016 ble det skapt historie. For første gang i Bergen Challenge ble det arrangert en aktivitetsdag for flyktningungdom. Fokuset for dagen ligger på det sosiale og inkluderende ved idretten. 30 deltakere fra Øygarden og Åsane mottakssenter samlet seg for en dag fylt med idrett og glede i Amalie Skram-hallen. De hadde æren av å være med på det første idrettsarrangementet i årets Bergen Challenge.

Stemningen blant spente deltakere var ikke preget av den tidlige starten torsdag morgen, og virket både ivrige og forventningsfulle. De ble først delt inn i fire lag på tvers av de to mottakene, og nye vennskap ble raskt stiftet i kjent BC-ånd. På programmet stod tre forskjellige idretter: hjørnefotball, kanonball og innebandy. Før dette måtte lagene selvsagt finne på sine egne navn og heiarop. Det var ingenting å si på kreativiteten, og til slutt sto lagene Barcelona, Dreamteam, Powerplay og Paprika klar til å konkurrere.

Baluba, gjengen i Bergen Challenge med ansvar for å spre god stemning, tok turen innom før lunsj med sitt smittende humør. Det ble danset både macarena, Los Ketchup-dansen, jenka og dansesirkel, der deltakerne viste stort engasjement, og med moves undertegnede kun har sett i de seneste nattetimer i kjelleren på NHH.

Uten mat og drikke, duger helten ikke; ei heller hos vår sprudlende gjeng. Da passet det bra at en usedvanlig velsmakende pizza ble servert i 12-draget. Stemningen var på topp etter Baluba-dansingen, men det høye tempoet hadde tæret på kreftene. Pizzaen gav en solid dose energi og ny giv til slitne ungdommer.

Dette skulle det vise seg var nødvendig, da siste post var boblefotball. I boblefotball blir man plassert i en stor oppblåst ball som beskytter mot knall og fall. Her var det om å gjøre ha mest mulig fysisk kontakt, og en solid kollisjon høstet mer latter og jubel enn mål. Til tross for noen organisatoriske vanskeligheter i starten, skulle også dette vise seg å være en suksess.

Etter drøye fem timer var dagen over. Det må rettes en stor takk til Norges Studentidrettsforbund som gjør slike arrangement mulig gjennom god støtte. Arrangørene forjtener ros for sin tålmodighet, og vi er rimelig sikre på at deltakerne har fått kjenne på idrettsgleden i årets Bergen Challenge.

Matthieu Hupe, Bergen Challenge Foto 2016

«Det største målet er å vinne Banketten»


Francesca Barberio, Bergen Challenge Foto 2016

Med sine 19 deltakende lag er det knyttet stor spenning til hvem som skal stikke av med ”bøtta” i årets volleyballturnering i Studentlekene Bergen Challenge. Det hele ble innledet på torsdag med gruppespillet, mens spenningen tar seg opp på fredag og lørdag når utslagsrundene spilles. Den generelle kvaliteten på lagene er høy. De beste lagene er på høyt nasjonalt nivå, men det er selvsagt også ”hobbyspillere” som har tatt turen til Bergen.

Lagene kommer både fra storbyer og mindre tettsteder spredt rundt i Norge. Imponerende nok har for eksempel en forholdvis liten bygd som Volda klart å stille med lag både i herreklassen og i dameklassen. Karene fra Volda lemnet liten tvil om hva som er den største målsetningen: "Det største målet med Bergen Challenge er å vinne banketten. Sportslig sett er det noe mindre forventninger, men vi håper å stikke av med minst en seier”. At guttene fra Sunnmøre kommer til å levere varene på banketten er det ingen tvil om, men de skal prise seg lykkelig over at det ikke deles ut priser for mest kreative kamprop. ”2, 3, Volda” holder ikke helt til terningkast seks.

Sunnmøringene er likevel gode med ballen, og klarte å gi en av favoritten i turneringen, Studentspretten, kamp til døra i gruppespillet. Selv om hovedfokuset ligger på banketten, blir laget å regne som en outsider i selve turneringen. Tiden får vise om Voldas målsetninger oppfylles, og ikke minst hvem som drar i land seieren i volleyballturneringen. De neste to dagene blir utvilsomt gøy både på og utenfor banen.

Et fyrverkeri av en åpningsseremoni

Selv om Bergen er kjent for nedbørsrekorder, sto værgudene oss bi når selveste åpningsseremonien til Bergen Challenge ble avholdt. Innslagene besto av alt fra herlig dansing til «Single ladies» av Amerikansk fotball, søt musikk fra Kristian Kristensen og en solid improvisasjon fra leder av Kjernestyret på NHH, da ikke alt det tekniske fungerte helt optimalt. Det satte dog ingen demper på stemninga blant publikum.

Det desiderte høydepunktet var utvilsomt avslutningen av seremonien. Kobinasjonen av god musikk, brennende fakler og en kald og mørk høstkveld gjorde at alt lå til rette for det alle ventet på – fyrverkeriet. Etter første sang og rundt tre minutter med fyrverkeri satte jeg snuten delvis hjemover, men en gjennomtenkt «encore» sørget for nye seks(!) minutter med fyrverkeri. Rundt meg hørte jeg ingenting annet enn lovord, og det var ingen tvil om at stemninga sto i taket for Studentlektene Bergen Challenge 2016