Prat med Gnatt

Fredag kveld er det duket for quiz med Fin Gnatt i Festivalcampen. Som en oppvarming til konkurransen tok vi en rask prat med hovedpersonen selv.

Hvor lenge ville du klart deg i bokseringen mot Cecilia Brækhus?

«Kort. Svært kort. Trolig ville det ikke gått mere enn 10 sekunder. Jeg har enorm respekt for Brækhus og boksesporten. Med det tekniske fotarbeidet og harde slag, ville jeg ikke klart å holde meg på bena lenge.»

Hvilken av idrettene i Bergen Challenge ville du hevdet deg best i?

Som tidligere landslagssvømmer er det kanskje lite oppsiktsvekkende at svaret hans er svømming. «Foruten svømming kunne jeg muligens også hevdet meg i stuping. I ungdommen stupte jeg flere ganger som en del av et show på Torggata Bad» sier han, før det påpekes at eliteutøvere enkelt ville ha slått han i samtlige idrettsgrener.

Hvilke severdigheter bør utenbys studenter få med seg mens de er i Bergen?

«Man kan ikke si at man har opplevd Bergen før en har prøvd Stoltzen og Beffen.» Beffen er altså fergen som går over Vågen. Her må det sies at alderen til Fin Gnatt (56) eksponeres tydelig.

Hvilken erfaring har du med quiz?

Det viser seg at Fin er en aktiv ¨quizzer¨ som til stadighet både deltar og leder quizen på Café Opera. «Jeg er stort sett på vinnerlaget! Mine favorittkategorier er nok sport og film, men jeg liker også geografi, historie og litteratur»

Fin Gnatt møter heldigvis ikke Cecilia Brækhus i kveld, men får sjansen til å vise frem quizmaster-evnene sine. Vi anbefaler samtlige å ta turen til Festivalcampen i kveld klokka 1600 og 1830!