Velkommen til Bergen

Byen mellom de syv fjell, bedre kjent som Bergen, er for de fleste kjent for sitt særegne folkeslag, strålende vær og buekorpsenes muntre oppvisning. Men hva er det som egentlig gjør Bergen til Norges navle?

Byen blir av mange sammenlignet med både Bali og Sahara, men det faktum at nedbørsrekorder blir knust oftere enn en brannsupporter nevner sitt favorittlag, er ikke å komme unna. Ingen student har i løpet av sin studietid i Bergen overlevd uten slagstøvler, gul sydvest og regntøy av typen oljehyre. Allikevel ser ikke dette ut til å være av nevneverdig betydning for alle de stakkars studenter som frivillig flytter til stedet med fire årstider på én dag.

Det er mye fint som skal sies om Bergen. Naturen er fantastisk, og det er ikke mange byer som kan skilte med så flotte naturopplevelser i gangavstand fra bykjernen. Vi snakker selvfølgelig om byfjellenes sentrale rolle i bergensernes hjerter. Flotte hverdagsturer til forskjellige topper med utsikt over hele byen er noe man må oppleve hvis man er på besøk. Et bilde fra Fløyen er noe å skryte av på sosiale medier, da det å komme til blant selfie-stenger og andre remedier er å betrakte som en idrettsgren i seg selv. Tar du allikevel utfordringen har du et minne for livet.

Forholdet til et helt middels fotballag er det som gjør bergenseren til personen han er. Selv om underholdningsverdien av en Børven med ball i beina er mindre enn finsk underholdningsfjernsyn fra 70-tallet, representerer fotballen både kultur og stolthet i byen. Bataljonen vet å skape stemning, og et besøk på Brann Stadion sammen med Davy Wathne kan skape mer følelser enn Celine Dions "My Heart Will Go On".

Bergen har også et yrende uteliv, der folk i alle aldre kan trøste sine nederlag og feire sine oppturer, eller som de aller fleste studenter: bare gjøre seg klar til neste skoledag. Du finner alltid noen du kjenner eller kan bli kjent med. Byen kan by på en klubb eller pub for enhver smak, og med 30.000 studenter kan du være trygg på at du har noen å hoie med når favorittlåtene fra Spotify-lista, Bergens-slagere, blir trykka på play.

Som du ser, bør du ta deg tid til å oppleve Bergen i løpet av din deltakelse i Bergen Challenge. Oppsøk det fantastiske byen har å by på, og nyt dagene. For som Bergens stemme, Jan Eggum, en gang sa: "Alle kan være stjerne i eget verdensrom".